Eyt Bekleyen İnsanlar Halihazırda Neyin Ne Olduğunu Bekliyorlar Yönetim Halen Karar vermekte Zorluklar Yaşasada Milyonları İlgilendiren Bu Sonuç Devleti Baya Bir Yıpratacak Gibi Görünmektedir.
Dünyanın Hiçbir Ülkesinde Böyle Bir Olay Kesinlikle Yok 40 yada 50 yaşlarındında Emeklilik Hak Edilen Bir Ülke Bırakın İllerlemeyi Batar Bu Çok Büyük Bir Bütçeye Maal Olucak Gibi Duruyor.
Güzel Günler Görmek İçin Emek Vermeliyiz Belli Bir Yaşdli Olmak Zor Durumlar Dogra Bilir Ve Devleti Çok Büyük Zarara Uratabilir Bunun İçin Devletimiz Nihayi Bir Karar Alması Gerekmektedir.
EYT tam olarak nedir? EYT, 8 Eylül 1999 tarihli yasa ile yaş şartı için geçerli prim gün sayısına yaş şartı da eklendi. Prim günleri geçmiş olmasına rağmen, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan kişilerin emekli olmasına ilişkin yaş şartı getirildi. Bu nedenle, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olmasına rağmen emekli olamayan ve yaşa takılan kişiler için EYT kısaltması kullanılmaya başlandı. Bu nedenle EYT, sigortası olan ve prim günlerini tamamlamış ancak yaş kısıtlaması nedeniyle emekli olamayan işçiler için kullanılan bir kısaltmadır.
1999 öncesi iş hayatına girmiş kişilerin, yaş problemi yüzünden emeklilikte karşılaştıkları probleminin çözümüne dönük tertip hazırlığı devam ediyor. Uzun süredir kamuoyunun gündeminde yer alan EYT hakkında, son günlerde çok sayıda mühim gelişmeler yaşanıyor. Yukarda “EYT Nedir?” Sorusuyla alakalı cevapları detaylı olarak sizlerle paylaştık. Bu kısımda, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT’liler) hakkında en çok merak edilen soruları ve cevapları derledik.
4477 sayılı Kanunla, 1999 tarihli 506 sayılı Sosyal Güvenlik Kanununa eklenen geçici madde 81’in (B) bendi, 8 Eylül 1999 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 1999 öncesi sigortalı olan çalışanlar için emekliliğe uygunluk kriterlerini değiştirdi. Bu tarihten sonra, sigortalılık süresi ve prim günlerinin yanı sıra; emekliliğe uygunluk için yaş şartı arandı. Değişiklikten önce, sigortalılık süresi ve ikramiye günlerinin şartlarını yerine getirilirse emekli olunabiliyordu. Yasa değişmeden önce; kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl ve toplam 5.000 gün sigortalılık şartı tamamlanınca emekliliğine hak kazanılıyordu.
Yukarıda anlattıklarımızı kısaca özetleyecek olursak; Emeklilikte Yaşa Takılıyor (EYT’li olmak) sayılmak için sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999 tarihinden önce olup, emeklilik için gereken yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim günü şartlarını sağlamış olmak gerekiyor.
08.09.1999 tarihinde yürürlüğe giren düzenleme ile ilgili düzenlemede gösterilen sigortalılık süreleri ile ilişkili olarak kadın ve erkek için ayrı ayrı olmak üzere belirlenen yaş hadlerinin doldurulması zorunlu hale getirilmiştir. Hal böyle olunca birtakım sigortalılar, sigortalılık süresi ve prim gün sayısını yerine getirmiş olsalar dahi yaş şartını sağlamamaları sebebiyle yaşlılık sigortasından yararlanamaz hale gelmişler ve kamuoyunda da Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak büyük bir talep oluşmuş ve bu talebin karşılanması amacı ile EYT gündeme gelmiştir.
EYT askerlik borçlanması hesaplama,2022 18 ay askerlik borçlanması ne kadar,Sgk askerlik borçlanması ne kadar,eyt son durum,eyt şartları,Eyt şartları kimleri kapsıyor
Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.